dijous, 21 de gener del 2010

Pastís de plàtan i xocolati

Hola famílies!

Com ja sabeu, aquesta setmana esteim aprenent coses sobre el plàtan i aprofitant que entre sa informació que hem portat de casa hi havia varies receptes... Hem preparat un pastís de plàtan i xocolati!

Aquí us deix sa recepta per si el voleu fer a casa:

Ingredients:

- 1 iogur natural
- 2 mesures del yogurt de sucre
- 3 mesures del yogurt de farina
- 1/2 mesura del yogurt d'oli de girasol
- 1 sobre de llevat
- 4 ous
- 3 plàtans madurs
- 100gr. de xocolata per fondre o en pols
- 90gr d'anous picades.

Preparació:

1r. Batre els ous.
2n. Juntam els ous batuts amb es iogur, sa sucre i s'oli i ho ben mesclam.
3r. Quan ho tenim ben mesclat (es pot emprar sa "batidora")hi mesclam sa farina i es llevat i ho tornam mesclar.
4rt. Separam 1/3 de sa masa i hi juntam es xocolati i ses anous picades i mesclam bé.
5è. Finalment, engrasam un mol·lu (amb oli o mantega) i hi tiram la meitat de sa mescla normal, després sa mescla amb xocolati i damunt un altre vegada sa mescla normal.
6è. Ho posam a nes forn a 180º uns 30 minuts.

i... BON PROFIT!


Seguint aquesta recepta hem preparat es pastís a classe, tot i que en vaig preparar un a cameva es vespre abans per tal d'evitar que qualsevol imprevist i/o accident ens llevés sa il·lusió de provar es pastís, però no hi va haver cap imprevist! Tot va anar molt bé.
Tots vam anar participant posant-hi algun ingredient o mesclant-ho tot, i una vegada vam tenir tots es ingredients mesclats va ser hora d'anar a nes menjador o a casa a dinar.
M'ho vaig endur a coure a cameva perquè estigués a punt per menjar pes capvespre.




4 comentaris:

  1. Natalia! que bonita actividad!! gracias por compartirla, ya que mi querida Claudia comenta tan poco a casa que no me entero de casi res, jajaj. ahora le pediré ayuda en la elaboración del pastís, ya te contaré como va, :)

    ResponElimina
  2. Bueno, Natàlia!
    La veritat és que fas una feinada amb es blog ... i amb sa classe!. Això sí, sembla que ho passau molt, molt bé,... segur que ells ho recordaram quan siguin grans,...
    Gràcies per mantenir-nos tan bé informats! (no sé com t'ho fas per cuinar,prepara-los, fer ses fotos,seguir cuinant, que surtin bé ses fotos,...)
    I ara, a per sa taronja!

    ResponElimina
  3. Sa veritat és que si que ho vam passar molt bé! Tot i que quan sortim de sa rutina i feim una activitat "novedosa" esteim tots una mica més esgavellats, vam poder gaudir d'aquesta activitat i tenim moltes ganes d'anar aprenent més coses sobre ses fruites!

    Estic contenta de què us agradi es blog, mentre hi hagi una resposta positiva de ses famílies aquest blog seguirà endavant i millorant!

    Moltes gràcies pes comentaris.

    Que passeu molt bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. Noltros hem provat de fer es pastís amb s'ajuda de na Ona i va sortir molt bo. Gràcies al projecte ara ella menja més fruita.
    Per cert, tota la família esteim enganxats a n'es bloc: ENDAVANT !!!

    ResponElimina